fbpx

Целодневна лятна занималня

Информацията на сайта ни е актуална. Следим ежедневно обстановката в страната и се съобразяваме с взетите от правителството решения.

В целодневната занималня на център Менталика Вашето дете ще има възможност да изживее едно пълноценно лято, наситено както с нови знания и умения, така и с игри и забавления на открито. Нашата лятна програма комбинира основните дейности на центъра като ментална аритметика, английски език, групи за развитие на емоциите и творчески работилници.

Лятната занималня ще работи с група до 12 деца!

Модул: Аз уча ментална аритметика!

За трета поредна година единствено в лятната занималня на център Менталика Вашето дете може да се докосне до дейност като менталната аритметика и да я упражнява всеки ден!

Менталната аритметика е древен метод за бързи изчисления с японското сметало АБАК. Методът се изучава и днес по целия свят, заради ненадминатите си ползи за интелектуалното развитие на подрастващи. Децата развиват невероятна скорост на изчисления на двуцифрени и трицифрени числа първо на сметалото, а впоследствие и на въображаемо сметало.

Децата в целодневната занималня на център Менталика ще развиват всекидневно своята концентрация, памет и въображение, изучавайки ментална аритметика. Ще тренират фотографската си памет, ще развиват аналитичното си мислене и ще се забавляват!

Модул: Аз уча английски език!

В лятната занималня децата ще имат занимания по английски език два пъти седмично по два учебни часа. В този образователен модул учениците ще развиват активно уменията си да водене на ежедневен разговор на английски език и ще разширяват речниковия запас от думи. Учението за младите полиглоти ще минава неусетно в игри, песни, проекти и състезания.

Преподавателят ще се обръща към децата и ще задава инструкциите само на английски език по време на учебните часове.

Модул: Аз чета!

За първи път в лятната ни програма ще включим четене с разбиране (в учебните занимания на децата). Всеки понеделник, сряда и петък децата ще четат избрани текстове от задължителната литература за лятната ваканция. Нещо повече – с помощта на педагог ще разсъждават върху смисъла, посланието и образите на героите в тях.

Модул: Аз познавам своите емоции!

Всяка сутрин децата от лятната занималня на център Менталика ще започват своя ден с Кръга на емоциите, воден от психолог. В него те ще споделят в какво настроение идват днес – дали са тъжни, радостни, притеснени или пък гневни. Децата ще описват емоциите си чрез асоциации с цветове и други похвати.

Целта на Кръга на емоциите е децата да говорят за своите чувства и да научат повече за тях. С подкрепата на модератора психолог, децата ще разберат, че няма лоши емоции, а само лоши начини за справяне с тях. Децата ще изработят и използват собствен Дневник на емоциите по авторска програма на център Менталика.

Модул: Аз творя!

Всеки делничен следобед в център Менталика е време за изкуството. Тази година програма е по-пъстра и разнообразна от всякога.

С помощта на екип от художник и аниматор, децата ще се впускат в разнообразни и креативни творчески приключения с различни теми и техники! 

Малките таланти ще изработят еко селище, 3D карта на света от кори за яйца, ще създадат собствен театър на сенките и картина от цвете гипс. Ще си направят триизмерен динозавър, а и колата на семейство Флийнстоун, с която ще се състезават в близкия парк. Ще рисуват с крака и балони, ще изработват настолни игри и какви ли още не забавления.

УСЛОВИЯ:

Подходяща за деца от 5 до 10 години

От 28-ти юни (понеделник) до 3-ти септември (петък)

Всеки делничен ден от 9:00 до 18:00ч.

25/лв на ден при записване за целия период от 10 седмици
30/лв на ден при записване за период от минимум 4 седмици

В цената е включено:
– учебни материали
– материали за арт работилниците
– сутрешна закуска
– следобедна закуска

Възможност за осигуряване на обяд от
професионална детска кухня – 6лв на ден.

График занималня 2021:

08:30 – 09:00 Посрещане
09:00 – 09:30 Модул: Аз познавам своите емоции!
09:30 – 10:00 Закуска
10:00 – 11:15 Модул: Аз уча английски език!/ Аз чета!
11:15 – 12:30 Модул: Аз уча ментална аритметика!
12:30 – 13:30 Обяд и свободна игра
13:30 – 14:30 Модул: Аз творя!
14:30 – 17:00 Игри на открито
17:00 – 17:30 Следобедна закуска
17:30 – 18:00 Вземане на децата

*20% отстъпка при записване на второ дете