fbpx

Целодневна лятна занималня

Информацията на сайта ни е актуална. Следим ежедневно обстановката в страната и се съобразяваме с взетите от правителството решения.

В целодневната занималня на център Менталика Вашето дете ще има възможност да изживее едно пълноценно лято, наситено както с нови знания и умения, така и с игри и забавления на открито. Нашата лятна програма комбинира основните дейности на центъра като ментална аритметика, английски език, групи за развитие на емоциите и творчески работилници.

Лятната занималня ще работи с група до 10 деца!

Модул: Аз уча английски език!

Английски език за начинаещи:

Интензивното всекидневно обучение по 2 учебни часа развива основите на езика като активен и пасивен речник, слушане с разбиране и умения за водене на ежедневен разговор. Учението за младите полиглоти минава неусетно в игри, песни, проекти и състезания. 

Курсът е по методология и учебни материали на престижната школа Кеймбридж.

Английски език за напреднали:

Ако Вашето дете вече има основни познания в  езика, то може да се включи в групата за напреднали. В нея ежедневно, в рамките на 2 учебни часа,  учениците ще развиват активно уменията си да общуват на английски език и ще разширяват речниковия запас от думи. В групата децата ще упражняват вече наученото, но и ще трупат нови знания чрез активна комуникация.

Преподавателят ще  се обръща към децата и ще задава инструкциите само на английски език по време на учебните часове.

Модул: Аз уча ментална аритметика!

За втора поредна година единствено в център Менталика Вашето дете може да се докосне до дейност като менталната аритметика и да я упражнява всеки ден!

Менталната аритметика е древен метод за бързи изчисления с японското сметало АБАК. Методът се изучава и днес по целия свят, заради ненадминатите си ползи за интелектуалното развитие на подрастващи. Децата развиват невероятна скорост на изчисления на двуцифрени и трицифрени числа първо на сметалото, а впоследствие и на въображаемо/ментално сметало.

Децата в целодневната занималня на център Менталика ще развиват всекидневно своята концентрация, памет и въображение, изучавайки ментална аритметика. Ще тренират фотографската си памет, ще развиват аналитичното си мислене и ще се забавляват!

Модул: Аз познавам своите емоции!

Всяка сутрин децата от лятната занималня на център Менталика ще започват своя ден с Кръга на емоциите. В него те ще споделят в какво настроение идват днес – дали са тъжни, радостни, спокойни или пък гневни.  Децата ще описват емоциите си чрез асоциации с цветове и други похвати. 

Целта на Кръга на емоциите е децата  да говорят за своите чувства и да научат повече за тях. С времето и подкрепата на модератора психолог , децата ще разберат, че няма лоши емоции, а само лоши начини за справяне с тях.

Модул: Аз творя!

Всеки делничен следобед в център Менталика  ще е отреден на изкуството. С помощта на  професионален художник, децата ще се впускат в разнообразни и креативни творчески приключения с различни теми и техники! 

Малките таланти ще изработват човешко лице от подръчни материали, ще създават собствен куклен театър или пък хвърчило. Част от темите са с образователна насоченост, като изработката на учебник по безопасност на пътя и дневник на емоциите.

УСЛОВИЯ:

Подходяща за деца от 5 до 10 години

От 29-ти юни (понеделник) до 28-ми август (петък)

Всеки делничен ден от 9:00 до 18:00 ч.

В цената е включено:
– учебни материали
– материали за арт работилниците
– сутрешна закуска
– следобедна закуска

Възможност за осигуряване на обяд от
професионална детска кухня – 6лв на ден.

*20% отстъпка при записване на второ дете