fbpx

Психологически консултации

За деца и възрастни

ЗА ДЕЦА:
Психологическите консултации за деца подпомагат справянето с различните проблеми, които съпътстват детето в трудни периоди от живота му. Под формата на игра терапевтът и детето търсят начини за справянето с конкретна ситуация.

Психологът дава пространство на детето да измисли сюжета на играта. В нея детето успява да изрази своите нужди и желания и успява да приеме части от себе си, които досега яростно е отхвърляло.

КОГА:

 

  • Труден период в житейски план като –  загуба в семейството, развод на родителите или болест;
  • При резки промени – при поява на второ дете, смяна на местоживеене, тръгване на детска градина;
  • Поведенчески – при неувереност, страхове, трудност за създаване на емоционални връзки, агресивно поведение;
  • Когато тялото говори вместо детето – психологическия конфликт намира израз през симптоми като бронхиална астма, нощно напикаване,  нервен корем, кожни заболявания.

ПОЛЗИ:

Първата и най-трудна стъпка от решаването на всеки проблем е признаването му. Да видим и назовем присъствието на „огромния слон в стаята“ съвсем не е лесна задача.

Но успеем ли да признаем, че той е там, заема огромно пространство и ни пречи да дишаме и да се движим, то вече идва лесната част.

Родителите и психотерапевтът са от един отбор в решаването на проблема. В тази екипна работа ролята на родителя е да даде първоначална информация за детето по време на първата среща, да води детето в посочените дни и часове регулярно за срещата му с терапевта и да наблюдава промените в поведението на детето си.

Терапевтът, от своя страна, дава рамка на това как ще се случват срещите с детето – най-често 1 път седмично в рамките на 50 мин., отговорен е да изследва корените на проблема и да спомогне за решаването му.

След няколко срещи с детето, терапевтът се среща с родителите, за да комуникира посоката му на работа и да даде идеи, насоки и добри практики за справянето с проблема у дома.

ЗА ВЪЗРАСТНИ:

Освен дейности, насочени към деца, в център Менталика имате възможност да се възползвате от психологически консултации за възрастни.

Когато избирате да се срещнете с психолог,  всъщност избирате среща със самия себе си.

Сблъсквате се с тези въпроси, които още не сте си задали и с всички желания, които оставяте в новогодишния списък за догодина. При срещата ви с психолог вие ще се срещнете с невидимото с просто око.

С подкрепата на психолог бихте могли да работите по настоящи трудности като проблеми във взаимоотношенията или работата, да се намерите подкрепа и стимул за преодоляване на болезнени житейски събития, да преоткриете усещането за смисъл и удовлетвореност.

В срещата с Маргарита Апостолова, клиничен психолог и психотерапевт, ще откриете подкрепа, загриженост, професионализъм, провокация към промяна и уважение към Вашите лични история и избори.

Предлагаме възможност и за провеждане на онлайн консултации за възрастни.

Психолог - условия

* 25% отстъпка при записването
на втора дейност в център Менталика

Ментална аритметика

Метод за цялостно интелектуално развитие. Благодарение на смятането с древното сметало абак се развиват хармонично двете полукълба на мозъка. Менталната аритметика подобрява концентрацията, паметта, фината моторика, фотографската памет…

Уроци по английски език

Английски език Кid’s Box

Обучението по английски език е основано на методология на Кеймбридж за млади учащи на възраст от 6г. до 12г. Курсът изцяло покрива учебната програма за тестовете на английски език в Кеймбридж за млади ученици (YLE).

“Героите в теб”

Групата за развитие на емоционална интелигентност е защитено пространство, в което децата разбират какво става вътре в тях. „Героите в теб“ е проект на екип от психолози, в който подкрепяме децата да ценят своите индивидуални качества.