fbpx

"Героите в теб"

Емоционална интелигентност за деца

„Героите в Теб“ – емоционална интелигентност за деца

Групата за развитие на емоционална интелигентност е защитено пространство, в което децата разбират какво става вътре в тях. „Героите в теб“ е проект на екип от психолози, в който подкрепяме децата да ценят своите индивидуални качества.

Програми: 5г.-6г. / 7г.-9г. / 10г.-15г.

В груповия процес Вашето дете ще развие:

– Способност за разпознаване и изразяване на емоциите си
– Емпатия към преживяванията на другите
– Способност за себезаявяване
– Нови стратегии за справяне с конфликти
– Спонтанност и креативност

Емоционалната интелигентност?

Емоционална интелигентност е способността да разбираме емоциите си и тези на другите. Знаете ли, че емоциите ни са основните мотиватори на действията ни. Ако детето е плахо или агресивно в отношенията си, или пък е изключително старателен ученик, неговото поведение винаги е провокирано от начина, по който се чувства или иска да се чувства. Когато детето разбира и приема чувствата си, тогава има усещане за собствена стойност, изгражда способност да правим осъзнати избори, успява да се радва и наслаждава на малките си постижения.

Как работим ние:

  • ГРУПОВ ФОРМАТ
    Междуличностните процеси в групата спомагат разбирането на моделите за общуване на всяко дете. В малки групи от 4 до 6 деца малчуганите научават как ги възприемат връстниците им. В защитена среда експериментират с нови начини за свързване с другите и справяне с конфликти.

 

  • ЕЛЕМЕНТИ ОТ ТРИ ПСИХОТЕРАПЕВТИЧНИ ТЕХНИКИ
    “Героите в теб” е проект на екип психолози, в който се използват няколко метода за психологическа работа с деца: психодрама за деца, психоаналитична перспектива и арттерапия. Комбинацията от трите подхода помага на децата да изразяват свободно своите нужди и желания и да се развиват.

 

  • МАТЕРИАЛИ ЗА РАЗВИТИЕ НА ЕМОЦИОНАЛНАТА ИНТЕЛИГЕНТНОСТ
    Използваме материали на международни научно-доказани методики за развитие на социално емоционални компетенции и EQ при децата. Част от тях са: илюстрации на над 50 емоционални състояния, 4 цветови зони за основните емоции, приказки за емоциите и др.

Важно: Провеждаме предварителна среща с родител/родители с цел формиране на
индивидуални цели за детето

* 25% отстъпка при записването на втори курс

Ментална аритметика

Метод за цялостно интелектуално развитие. Благодарение на смятането с древното сметало абак се развиват хармонично двете полукълба на мозъка. Менталната аритметика подобрява концентрацията, паметта, фината моторика, фотографската памет…

Английски език Кid’s Box

Обучението по английски език е основано на методология на Кеймбридж за млади учащи на възраст от 6г. до 12г. Курсът изцяло покрива учебната програма за тестовете на английски език в Кеймбридж за млади ученици (YLE).

Психологически консултации

Консултациите за деца и възрастни с психотерапевт са начин за справяне с трудни житейски ситуации. Психологът ще даде на своите клиенти нужните загриженост, подкрепа и насоки, за да намерят най-доброто решение за себе си в този етап от живота си.