fbpx

"Героите в теб"

Емоционална интелигентност за деца

„Героите в Теб“ – емоционална интелигентност за деца

Групата за развитие на емоционална интелигентност е защитено пространство, в което децата разбират какво става вътре в тях. „Героите в теб“ е проект на екип от психолози, в който подкрепяме децата да ценят своите индивидуални качества.

Програми: 5г.-6г. / 7г.-9г. / 10г.-15г.

В груповия процес Вашето дете ще развие:

– Способност за разпознаване и изразяване на емоциите си
– Емпатия към преживяванията на другите
– Способност за себезаявяване
– Нови стратегии за справяне с конфликти
– Спонтанност и креативност

Емоционалната интелигентност?

Емоционална интелигентност е способността да разбираме емоциите си и тези на другите. Знаете ли, че емоциите ни са основните мотиватори на действията ни. Ако детето е плахо или агресивно в отношенията си, или пък е изключително старателен ученик, неговото поведение винаги е провокирано от начина, по който се чувства или иска да се чувства. Когато детето разбира и приема чувствата си, тогава има усещане за собствена стойност, изгражда способност да правим осъзнати избори, успява да се радва и наслаждава на малките си постижения.

Как работим ние:

  • ГРУПОВ ФОРМАТ
    Междуличностните процеси в групата спомагат разбирането на моделите за общуване на всяко дете. В малки групи от 4 до 6 деца малчуганите научават как ги възприемат връстниците им. В защитена среда експериментират с нови начини за свързване с другите и справяне с конфликти.

 

  • ЕЛЕМЕНТИ ОТ ТРИ ПСИХОТЕРАПЕВТИЧНИ ТЕХНИКИ
    “Героите в теб” е проект на екип психолози, в който се използват няколко метода за психологическа работа с деца: психодрама за деца, психоаналитична перспектива и арттерапия. Комбинацията от трите подхода помага на децата да изразяват свободно своите нужди и желания и да се развиват.

 

  • МАТЕРИАЛИ ЗА РАЗВИТИЕ НА ЕМОЦИОНАЛНАТА ИНТЕЛИГЕНТНОСТ
    Използваме материали на международни научно-доказани методики за развитие на социално емоционални компетенции и EQ при децата. Част от тях са: илюстрации на над 50 емоционални състояния, 4 цветови зони за основните емоции, приказки за емоциите и др.

Важно: Провеждаме предварителна среща с родител/родители с цел формиране на
индивидуални цели за детето

* 25% отстъпка при записването на втори курс

Ментална аритметика

Метод за цялостно интелектуално развитие. Благодарение на смятането с древното сметало абак се развиват хармонично двете полукълба на мозъка. Менталната аритметика подобрява концентрацията, паметта, фината моторика, фотографската памет…
Уроци по английски език

Английски език Кid’s Box

Обучението по английски език е основано на методология на Кеймбридж за млади учащи на възраст от 6г. до 12г. Курсът изцяло покрива учебната програма за тестовете на английски език в Кеймбридж за млади ученици (YLE).

Психологически консултации

Консултациите за деца и възрастни с психотерапевт са начин за справяне с трудни житейски ситуации. Психологът ще даде на своите клиенти нужните загриженост, подкрепа и насоки, за да намерят най-доброто решение за себе си в този етап от живота си.