Ментална аритметика

Метод за развитие на концентрация, памет и въображение

Какво е ментална аритметика?

Менталната аритметика е метод за цялостно интелектуално развитие. Благодарение на смятането с древното сметало абак се развиват хармонично двете полукълба на мозъка. Първоначално децата смятат с определени правила на физически сметала. Постепенно започват да си представят тези сметала и правят същите изчисления наум. Ето това е ментално смятане.

Подходяща възраст: от 5 г. до 105г.

Ляво полукълбо:

● концентрацията на вниманието;
● краткосрочна и дългосрочна памет;
● мисленето и логиката;
● подобрява се успехът по различни предмети в училище;

Дясно полукълбо:

● фината моторика; ● фотографска памет; ● въображение и абстрактно мислене; ● умение за решаване на няколко задачи едновременно;

Методика на Cleverstart

Методиката на Cleverstart е адаптирана за деца, така че постепенно и последователно да усвояват аритметични изчисления с древното сметало абак. Включва още гимнастика за мозъка, упражнения за памет и концентрация, познавателни игри и състезания.

Онлайн платформа Онлайн платформата на Cleverstart е съществена част от обучението по ментална аритметика. Тренажорът за смятане и флашкартите позволява на детето да развие скоростта на смятане, да подобри концентрацията  и фотографската си памет.
Онлайн платформа Онлайн платформата на Cleverstart е съществена част от обучението по ментална аритметика. Тренажорът за смятане и флашкартите позволява на детето да развие скоростта на смятане, да подобри концентрацията  и фотографската си памет.

Мотивационна програма

Благодарение на динамичната платформа всекидневните домашни стават забавни и чакани от малчуганите. Платформата на Cleverstart се отличава с мотивационна програма за стимулиране на постоянството, интерактивни игри, анимации и рейтингова класация.

Как да се запиша:
Стъпка 1. Попълнете формуляр за безплатен първи урок по ментална аритметика тук.

Стъпка 2. Ще се свържем с Вас за удобен вариант за провеждане на урока.

Стъпка 3. Посещавате центъра за първи урок в рамките на 1 час.

Децата се запознават със сметалото абак и онлайн платформата за смятане, извършват първите си прости аритметични действия.

Цената включва достъп до онлайн платформата по ментална аритметика,
на която децата ежедневно получават домашно

* 25% отстъпка при записването на втори курс

Английски език Кid’s Box

Обучението по английски език е основано на методология на Кеймбридж за млади учащи на възраст от 6г. до 12г. Курсът изцяло покрива учебната програма за тестовете на английски език в Кеймбридж за млади ученици (YLE).

Програмиране за деца

Курсът по програмиране е вълнуващ и достъпен начин за децата да навлязат в основните концепции на технологичния свят. Обучението развива също способности като логика и аналитичност.

“Героите в теб”

Групата за развитие на емоционална интелигентност е защитено пространство, в което децата разбират какво става вътре в тях. „Героите в теб“ е проект на екип от психолози, в който подкрепяме децата да ценят своите индивидуални качества.

Вашите имена:

Имам интерес към: