fbpx

Онлайн платформа за смятане

В преподаването на ментална аритметика, освен древното сметало абак, за смятане активно се ползва и онлайн платформа. В център Менталика онлайн платформата се нарича Cleverstart. Тя има многобройни ползи и смятането с нея бързо се превръща в любимо занимание на децата. Методиката, по която се обучават учениците на център Менталика, е адаптирана за деца, така че постепенно и последователно да усвояват аритметични изчисления с древното сметало абак.

Тренажор за смятане – ключът към добрите резултати

Онлайн тренажорът Cleverstart е съществена част от тази методика. Тренажорът за смятане позволяват на детето да развие скорост на смятане, да подобри концентрацията и паметта

 Флаш картите са любимо упражнение в онлайн тренажора за учениците по менталната аритметика. Чрез тях децата се научават да мислят за числата като изображение на комбинация от топчета. Флаш картите развиват фотографската памет, ориентацията в пространството, а и са стъпка напред към въвеждането на въображаемото сметало – следващ етап в изучаването на ментална аритметика!

Друг важен елемент от обучението по ментална аритметика е мотивационната програма, заложена в онлайн платформата за смятане. Благодарение на геймификацията в нея, всекидневните домашни стават забавни и чакани от малчуганите. Чрез нея те  пътуват по картата на света до различни столици. 

Платформата на Cleverstart се отличава с мотивационна програма за стимулиране на постоянството, интерактивни игри, анимации и рейтингова класация. Всеки месец извеждаме класация за топ 10 ученици по ментална аритметика, които са решавали всекидневно домашно и имат най-много верни отговори. Децата се забавляват и “състезават” кой ще постигне най-добрите резултати.

Менталната аритметика може да е нещо ново за Вас или Вашето дете, но си струва да посетите поне един безплатен пробен урок и ще се убедите, че това не е просто пресмятане на сложни изчисления. Резултатите не закъсняват и не разочароват. 

Менталната аритметика развива децата в множество направления и може да бъде едно изключително полезно извънкласно занимание за Вашето дете.

Сподели:

Последно от блога